Kronik om CPRs jubilæum

KORs formand har sammen med rigsarkivaren skrevet en kronik i anledning af CPR-registrets 50 års jubilæum. De argumenterer for at etableringen af registret gav os i Danmark en personlig identifikation af uset høj kvalitet, hvorfor registret med tiden udviklet sig til rygraden i hele administrationen af vores velfærdsstat.

De skriver også om, at KOR har sammenkørt nogle ukendte, gamle kopier af CPR-registeret, hvormed det har kunnet lade sig gøre at etablere familierelationer mellem forældre og børn født tilbage til 1953, mens der i det officielle register kun er familierelationer tilbage til børn født fra 1960. Dette register vil KOR og Rigsarkivet gøre tilgængeligt for forskere under titlen MGR-lite.

De mener, at gemte, historiske data på Rigsarkivet er en solidaritetserklæring fra den samtid, data er skabt i. Oplysninger om de historiske, levede liv i registrene er byggeklodser til alt fra et effektivt sundhedssystem til diskussion om samfundets politiske udvikling.
Endvidere mener de, at nutidens danskere står på skuldrene af deres forfædre, og kun fordi der er gemt oplysninger om vores forfædre, kan vi f.eks. udvikle vores sundhedssystem ud fra autentisk viden om bl.a. sygdomshistorik og den behandling, vores forfædre fik. Det samme gælder for udviklingen af vores samfund i bredere forstand.

Se hele kronikken i Berlingske tiden den 6. april eller læs den her